MENU


Muštomer+krabička papierová
kategória: Vinárske potreby a zaváranie, KÓD: 95764
Návod na použitie: Vzorka révového muštu sa naberie do nádoby, najlepšie do sklenej, do ktorej sa vloží muštomer. Množstvo muštu musí byť také, aby muštmer voľne plával. Nameraná hodnota sa zistí na stupnici muštomeru v bode, kde sa rovnovážna línia povrchu tekutiny (muštu) dotýka stopky muštomeru a ukazuje hodnotu na jej stupnici. Stupnica je vymedzená v rozpätí od 8 stupňov do 26 stupňov STN a udávy obsah cukru v priestorových (litrových) % čiže, 1stupeň STN = 1 kg cukru na 1 hektoliter muštu pri teplote 17,5 stupňa C. Odčítava sa na menisku. LEN OSOBNÝ ODBER !!!

celý popis >

7,81 € s DPH/ks
skladom  (48 ks)

-

+

Návod na použitie:
Vzorka révového muštu sa naberie do nádoby, najlepšie do sklenej, do ktorej sa vloží muštomer. Množstvo muštu musí byť také, aby muštmer voľne plával. Nameraná hodnota sa zistí na stupnici muštomeru v bode, kde sa rovnovážna línia povrchu tekutiny (muštu) dotýka stopky muštomeru a ukazuje hodnotu na jej stupnici. Stupnica je vymedzená v rozpätí od 8 stupňov do 26 stupňov STN a udávy obsah cukru v priestorových (litrových) % čiže:

1stupeň STN =  1 kg cukru na 1 hektoliter muštu pri teplote 17,5 stupňa C. Odčítava sa na menisku.

Docukrovanie révového muštu:
Biele stolové víno sa v tomto prípade docukruje bežne na 21 stupňov. Červené vína sa z pravidla docukrujú na 22 - 22,5 stupňa.
Docukrujeme tak že sa naberie do osobitnej nádoby primerané množstvo muštu, dá sa doň predom vypočítané množstvo cukru, rozmieša sa aby sa cukor rozpustil. Potom sa vleje späť do meraného muštu.

Docukrovanie révového muštu:

Biele stolové víno sa v tomto prípade docukruje bežne na 21 stupňov. Červené vína sa z pravidla docukrujú na 22 - 22,5 stupňa.

Docukrujeme tak že sa naberie do osobitnej nádoby primerané množstvo muštu, dá sa doň predom vypočítané množstvo cukru, rozmieša sa aby sa cukor rozpustil. Potom sa vleje späť do meraného muštu.

stupnica 30-8.

Predajná jednotka
ks
Skladová jednotka
1,00
Hmotnosť
0 kg